Η πορεία της BRAUNIK στον χώρο των κατασκευών, αρχίζει το 1958 στην Καλλιθέα της Αττικής. Εκεί ιδρύεται μια μικρή μεταλλουργική βιοτεχνία η οποία στα χρόνια που ακολουθούν εξελίσσεται σε παραγωγική μονάδα με μεγάλη γκάμα προϊόντων. Μεγάλο κομμάτι της παραγωγής της αποτελούν, λόγω των αναγκών της εποχής, οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες.

 

 

Η μεγάλη αύξηση στις τιμές του πετρελαίου την δεκαετία του '70, και η ανάγκη για φθηνές μορφές ενέργειας, οδήγησαν την εταιρεία μας στα 1976,να επενδύσει σε έρευνα και τεχνολογία εκμετάλλευσης της ηλιακής ακτινοβολίας ως ανέξοδη πηγή ενέργειας, για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Αποτέλεσμα της ήταν ο Ηλιακός θερμοσίφωνας BRAUNIK.

Το 1980 η BRAUNIK χρειάζεται χώρους, γι’ αυτό μεταφέρεται στον Ασπρόπυργο Αττικής, όπου αποκτoύνται ιδιόκτητες επαγγελματικές εγκαταστάσεις και κατοχυρώνεται το εμπορικό της σήμα.

Από τότε μέχρι σήμερα η εταιρεία Braunik® Ltd, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εκτάσεως 6.000 m2, στα χέρια πιά της τρίτης γενιάς, του Σάββα και της Ζέτας Ανδρεάδη, μαζί με το έμπειρο και επιστημονικό δυναμικό του ομίλου της δραστηριοποιείτε στον χώρο της παραγωγής και εμπορίας ηλιακών και ηλεκτρικών θερμοσιφώνων, ηλεκτρομπόιλερ και μπόιλερ λεβητοστασίου τόσο στηνΕλλάδα όσο και στο Eξωτερικό.

Προιόντα υψηλής αισθητικής με μοντέρνο σχεδιασμό, χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη ευρωπαϊκή τεχνολογία, με τις αυστηρότερες προδιαγραφές παραγωγής και ελέγχων βάσει των Γερμανικών standards, με αυστηρή επιλογή εξαρτημάτων και πρώτων υλών πιστοποιημένα κατά ISO 9001.

 
 
  • a_class.jpg
  • CEpr.jpg
  • dhmokritos-metajotypia.jpg
  • solar-keymark-logo2.jpg
  • tuv_9001.jpg

Επικοινωνία

Θέση Κουτάλα

Ασπρόπυργος Αττικής, 19300

 

Τηλ: +30 210-5570471

Τηλ: +30 210-5578004

Fax: +30 210-5579172